1a Jornada de lliga d'atletisme escolar

imatge_1
Categoria
Esport Escolar
Data
19 Febrer 2022 10:00 - 14:15
Lloc
Pista d'atletisme de la Zona Esportiva Municipal de La Guinardera - Avinguda de La Guinardera, 20
Sant Cugat del Vallès

Després de quasi dos anys sense lliga a causa de la pandèmia, per fi torna la tan esperada lliga d'atletisme escolar.
Com sempre la jornada es realitzarà a la pista d'atletisme de la ZEM La Guinardera.
Enguany aquesta lliga es limitat a dues jornades i la primera ja la tenim a sobre. Aquesta lliga va adreçada a totes les nenes i nens de 3r a 6è de primària que estan inscrits en el Programa del Jocs Esportius Escolars de l'OMET fent l'extraescolar d'atletisme a les escoles de Sant Cugat.

Els primers atletes a participar seran els de categoria aleví (5è i 6è), de 10.00 a 12.00 h i tot seguit ho faran els infants de categoria benjamí (3r i 4t), de 12.15 a 14.15 h.

Al llarg de la jornada tots els atletes hauran d'anar fent cadascuna de les proves programades que toquen totes les disciplines atlètiques: Salts, velocitat, llançaments, resistència i marxa atlètica.

Quin és el plantejament de l'activitat?, i quins són els objectius del curs i d'aquesta lliga?

El plantejament de les activitats atlètiques es basa en fer-los treballar de manera global les capacitats motrius i condicionals dels infants que estan implícites en l'atletisme. Així doncs, saltar, córrer, llançar i potenciar un estat de forma òptim estan entre els objectius de totes aquestes activitats que setmana rera setmana porten a terme en els entrenaments a les escoles.
Tot això sota el paraigües de l'entreteniment i de la formació, tant de cadascuna de les disciplines atlètiques oferides amb formes jugades, com la del foment de valors educatius: respecte, solidaritat, companyonia, autosuperació, esforç, igualtat de gèner i d'oportunitats, presa de decisions dels infants, responsabilitat, amistat... 
Per sobre de tot es busca el progrés de l'infant en tots els sentits i que el cuquet de l'atletisme se'ls desperti. També es busca fomentar el treball cooperatiu, l'acceptació d'un mateix i la millora a nivell individual.
L'atletisme escolar fa de pont entre l'esport escolar i el món federat.

 
 

Totes les dates

  • 19 Febrer 2022 10:00 - 14:15

Proporcionat per iCagenda