15
Novembre
2015

Multitudinària 1a Jornada de lliga d'atletisme escolar

thumb foto-miniaturaAmb un total de 20 equips inscrits en categoria aleví (4t, 5è i 6è de primària) i 19 en categoria benjamí (2n i 3r), va començar el passat dissabte 14 de novembre la lliga d'atletisme escolar del curs 2015-16. Com sempre, la matinal es va celebrar a la pista d'atletisme de la Zona Esportiva Municipal La Guinardera que es va d'omplir de famílies per animar als seus fills i els seus equips.

imatge 1

Organitzada per l'Oficina Municipal d'Esport per a Tothom (OMET), aquesta lliga escolar mixta adreçada a tots els nens i nenes de primària inscrits al programa dels Jocs Esportius Escolars (atletisme), juga un paper important de caire formatiu, imatge 2lúdic i esportiu al llarg del curs, on es pretén inculcar una sèrie de valors com el respecte, l'autosuperació personal, l'esforç, la cohesió del grup i l'amistat, entre d'altres. A més, també s'intenta que els infants es vagin introduint en el apasionant món de l'atletisme.

Enguany aquesta lliga arriba ja a la 6a edició i ho ha fet amb imatge 3una sèrie de novetats pel que fa a les proves que tots els atletes han de fer. Concretament s'han estrenat tres proves noves (els 8 minuts maleïts, les mini-tanques i el 10x10).

Un aspecte importantíssim a remarcar sobre aquesta competició, és la flexibilitat que té. És a dir, des de l'organització pretenem estimular als nens i nenes a practicar l'atletisme i que s'ho passin bé. És per això que anem provant de fer proves noves, en retoquen d'altres, i tot, per imatge 4oferir als competidors nous estímuls i variabilitat d'esforços i proves. Això no treu però, que anem ajustant i retoquem segons considerem, algunes proves al llarg de la lliga, sempre pensant en el bé dels infants i de les famílies que heroicament ens donen suport durant tota la matinal.

Degut a l'increment de proves, la competició va començar a les 10 del matí amb la categoria aleví, i a les 12,45 hores, ho van fer els benjamins fins les 14,45 hores. La jornada va estar tot un èxit i la veritat és que dona goig veure als nens i nenes gaudir d'aquest esport, com van aconseguint récords de marques constantment, com s'esforcen i el fet que ens fan viure moments realment vibrants, emocionants i espectaculars.

imatge 5Si bé és cert que els nens i nenes gaudeixen molt fent aquests proves, des de l'organització, mirarem  d'anar polint encara més algunes de les proves i el "timing" per anar perfeccionant aquesta exitosa i motivadora lliga d'atletisme escolar on els atletes són els principals progragonistes.

Us deixem penjada les galeries fotogràfiques d'aquesta primera jornada tan de la categoria aleví com de la benjamí, i us esperem a la segona programada pel 23 de gener de 2016.

Categories: Competició Jocs Esportius Escolars

Deixa un comentari

Estàs comentant com a convidat. Queda reservat a l'administrador d'aquest web el dret de publicar i contestar els comentaris que es rebin. Tots aquells comentaris amb caràcter obscè o despectiu no es publicaran.